Anyż Gwiaździsty 5 ml

13,60 

ANIS STAR ESSENTIAL OIL
OLEJEK ETERYCZNY Z NASION ANYŻU GWIAZDZISTEGO
Czysty 100%
ANYŻ GWIAZDA OLEJEK ETERYCZNY

Łacińska nazwa: Illicium verum
Kraj pochodzenia: Indie
Uprawa: Uprawy tradycyjne
Metoda ekstrakcji: destylacja parowa
Minimalny okres trwałości: 3 lata
Część roślinny: nasiona
barwa olejku: jasna przezroczysta do jasno żółtej
maksymalne zastosowanie w perfumach do 8%

Nuta zapachowa: głowy
INCI:  Illicium verum Oil
XPP4318

Ilość

Bezpieczne płatności z Przelewy24

Kategoria:

Opis

Anyż Gwiaździsty naturalny olejek eteryczny z nasion anyżu essential Oil Illicium verum

ANIS STAR ESSENTIAL OIL
OLEJEK ETERYCZNY Z NASION ANYŻU GWIAZDZISTEGO
Czysty 100%
ANYŻ GWIAZDA OLEJEK ETERYCZNY

Łacińska nazwa: Illicium verum
Kraj pochodzenia: Indie
Uprawa: Uprawy tradycyjne
Metoda ekstrakcji: destylacja parowa
Minimalny okres trwałości: 3 lata
Część roślinny: nasiona
barwa olejku: jasna przezroczysta do jasno żółtej
maksymalne zastosowanie w perfumach do 8%

Nuta zapachowa: głowy
INCI:  Illicium verum Oil
XPP4318

Zapach: anyżowy, słodki, ciepły, ziołowy, przypomina zapach lukrecji
Olejek eteryczny z nasion anyżu gwiazdzistego zawiera dużą ilość anetolu.
Anetol: ten składnik jest aromatycznym związkiem, który przyczynia się do zapachu roślin, takich jak anyż, koper włoski, lukrecja, kamfora i kwiaty magnolii. W bardzo małych ilościach może być stosowany jako środek aromatyzujący w produktach do higieny jamy ustnej, takich jak płyn do płukania ust i pasta do zębów.
W wyrobach perfumeryjnych należy zachować umiar ze względu na to że może być uczulajacy dla skóry
Dobrze komponuje się z:  cynamonem, pomarańczą, eukaliptusem, miętą, korzennymi nutami
Zastosowanie ogólne : naturalne perfumy, jako olejek eteryczny

Jak są pozyskiwane nasiona ? :  to małe i średnie wiecznie zielone drzewo z rodziny magnolii, dorastające do 8 m . Owoce są zbierane przed dojrzeniem, a następnie suszone na słońcu. Strąki nasion mają twardą skórkę i rdzawą barwę, osiągają długość do 3 cm. Japończycy sadzą to drzewo w swoich świątyniach a zbitą korę używają jako kadzidła.

Uwaga: olejek musi być rozcieńczony przed użyciem, może być użyty tylko do użytku zewnętrznego. Może powodować podrażnienie skóry u niektórych osób, przed użyciem zaleca się wykonanie testu skórnego. Należy unikać kontaktu z oczami.

Uwaga: Ten olejek może tworzyć kryształki podczas transportu lub przechowywania. Może być wymagane delikatne podgrzanie w gorącej łaźni wodnej i wymieszanie.

Olejki naturalne mogą uczulać , dlatego przed zastosowaniem  należy przetestować niewielką ilość olejku na własnej skórze minimum 24 godziny, Pamiętaj abyś nigdy nie stosował nierozcieńczonych olejków bezpośrednio na skórę.
olejek  sprzedajemy jest jako surowiec.

 

Opinie

Nie ma jeszcze recenzji.

Bądź pierwszą osobą, która oceni „Anyż Gwiaździsty 5 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.