W naszej ofercie są olejej musztardowe indyjskiej firmy KTC.
Olej dobry, najważniejsze, że nie ma dodatków innych, tańszych olejów, 100% olej z musztardy.
Produkują go w Indiach w prasach ślimakowych, dlatego w odróżnieniu od naszego oleju gorczycowego jest ostry, bo nasiona sa mielone i sedymentowane, tzn. makuch, który zawiera ostrość w czasie opadania osadu ma kontakt z olejem.
Nasz olej jest delikatny i bardziej smaczny.
ALE! Na indyjskim można smażyć, on nadaje pikantność potrawom, i co najważniejsze – on mocno rozgrzewa, kto ma problemy ze stawami, napięciem mięśniowym, które trzeba dobrze rozgrzać, to olej musztardowy KTC wam pomoże. Jest niezastąpiony dla włosów, nawilża, leczy.
Pytanie – który olej z butelki z napisem „tylko do użytku zewnętrznego” stał się gwiazdą najlepszych nowojorskich lokali gastronomicznych?
To olej z nasion gorczycy! Izotiocyjaniany – sprawcy wieloletniego zapomnienia oleju są toksyczne tylko w ogromnych dawkach, a w umiarkowanych dawkach! są doskonałymi onkoprotektorami i zwalczającymi infekcje drożdżakowe i pasożyty. Olej jest bardzo bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które pomagają obniżyć poziom „złego” cholesterolu i zwiększyć poziom „dobrego”, przeciwutleniaczy, fitosteroli, fitoncydów, witamin A i E, chlorofilu.
Olej z gorczycy ma jasny kolor i charakterystyczny smak, a w kosmetyce stosowany jest na porost włosów, zdrowie dziąseł, działa przeciwstarzeniowo po nałożeniu na skórę. Oto taki smaczny i przydatny pomocnik w Twojej kuchni!
Dlaczego nie są zakazane tłuszcze trans, których jest pełno w herbatnikach, cukierkach, lodach? A jeden z najzdrowszych olejów według Ajurwedy tylko do zewnętrznego użytku?
Dla mnie to od dawna nie są niespodzianką takie triki z super zdrowymi produktami.
Kto na tym zyskuje???